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1.Imagen marcada / sin marcar AGUERRE, V.; BIANCO, M. Co-innovation and socio-technological niche development: The case of livestock farming on natural grassland in Uruguay. Journal of Rural Studes, January 2023, Volume 97, Pages 81-94. doi: https://doi.org/10.1016/j.jrurstud.2022.12.003 Article history: Received 12 January 2022; Received in revised form 10 November 2022; Accepted 4 December 2022; Available online 10 December 2022. -- Corresponding author: E-mail addresses: vaguerre@inia.org.uy (V. Aguerre),...
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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2.Imagen marcada / sin marcar BIANCO, M.; CAETANO, G.; SIERRA, M. Alemania y Uruguay: las posibilidades de un futuro bioeconómico a desarrollar. In: Caetano, G.; Beretta Curi, A.; Bianco, M.; Caetano, S.; Mederos, L.; Musselli, V.; Sierra, M.; Vicario, C. Ciencia, tecnología y producción agropecuaria: historia de la cooperación bilateral entre Alemania y Uruguay (1856-2018). Montevideo ,(UY): INIA, Planeta, 2019. p. 307-328.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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3.Imagen marcada / sin marcar CAETANO, G.; BERETTA CURI, A.; BIANCO, M.; CAETANO, S.; MEDEROS, L.; MUSSELLI, V.; SIERRA, M.; VICARIO, C. Ciencia, tecnología y producción agropecuaria: historia de la cooperación bilateral entre Alemania y Uruguay (1856-2018). Montevideo (Uruguay) : INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Planeta, 2019. 339 p.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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4.Imagen marcada / sin marcar PAREJA, M.; BERVEJILLO, J.; BIANCO, M.; RUÍZ, A.; TORRES, A. Evaluación de los impactos económicos, sociales, ambientales e institucionales de 20 años de inversión en investigación e innovación agropecuaria por parte del Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA) - Uruguay: [Informe final]. Montevideo (Uruguay): IICA, 2012 187 + 425 p. Incluye anexo al informe en item aparte.
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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5.Imagen marcada / sin marcar PAREJA, M.; BERVEJILLO, J.; BIANCO, M.; RUIZ, A.; TORRES, A. Evaluación de los impactos económicos, sociales, ambientales e institucionales de 20 años de inversión en investigación e innovación agropecuaria por parte del Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA) - Uruguay. Resumen ejecutivo Montevideo (UY): INIA, 2011. 41 p. (INIA Ediciones Especiales)
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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6.Imagen marcada / sin marcar Bianco, M.; Cajarville, C.; Castro, A.; Dalla Rizza, M.; Ungerfeld, R. Capacidades de investigación en ciencias y tecnologías agropecuarias y agroindustriales en Uruguay Agrociencia, 2008, v. 12, no. 2, p. 78-84
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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7.Imagen marcada / sin marcar BIANCO, M.; CAJARVILLE, C.; CASTRO, A.; DALLA RIZZA, M.; UNGERFELD, R. PEDEAGRIND: Programa de Desarrollo en Ciencias y Tecnologías Agropecuarias y Agroindustriales Revista INIA, 2008, no. 16, p.45-47
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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8.Imagen marcada / sin marcar Bianco,M. Públicos y privados en la investigación agraria: el caso de la mesa nacional de entidades de cebada cervecera Montevideo (UY): DINACYT, 2005. 59 p.
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  09/09/2019
Actualizado :  09/09/2019
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  DEL PINO, M.L.; SALAZAR-DÍAZ, E.; RODRÍGUEZ-ARIAS, L.; MARQUES, C.B.; CIAPPESONI, G.
Afiliación :  MARIA LILIANA DEL PINO BALADON, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS GABRIEL CIAPPESONI SCARONE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Evaluation of udder morphology and milk production in prolific and meat ewes.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  In: Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, 70., Ghent, Belgium, 26-30 August, 2019. Book of abstracts No. 25.
Páginas :  p. 357
Idioma :  Inglés
Contenido :  Currently in Uruguay, several experiments of crossbreeding and synthetic breeds are being developed with the inclusion of East Friesian (EF), Finnsheep (F) and Texel (T) meat breeds. The milk production and udder morphology of 57 ewes (8 F, 24 EF and 25 T breeds) from three flocks were evaluated. A total of 161 records (24 F, 68 EF and 69 T breeds) were collected in three test-day controls with average days in milk (DIM) 21, 40 and 60. The ewes were randomly assigned to four experimental groups and separated from the lambs during 4 hours in a good pasture. Before that, it was allowed the nursing of the lambs and the ewes were manual milked to empty their udders. Glandular cistern area (CA) were recorded by ultrasonography (from the side area of the udder) after intramuscular injection of 1 I.U. of synthetic oxytocin, followed by mechanic milking to record the milk weight (MW) and quality (protein-P% and fat-F% percentages). All the traits were adjusted for the effects age of the ewe (1-3), type of lambing (1-2), breed (F, EF, T) and DIM and the square of DIM (both as covariables). Correlation between the residuals of CA and MW from these models were computed. EF showed a wider CA (35.7±2.0 cm2) than F (25.0±3.4) and T (28.4±2.6 cm2) breeds. This was expected because EF is a dairy breed selected to be tolerant to long milking intervals. However, no differences (P>0.05) were observed for milk production (F 382±47; EF 430±29; T 392±37 ml). The F and T breeds showed higher (P<0.... Presentar Todo
Palabras claves :  MEAT.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13244/1/del-Pino-Ghent-2019.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO103018 - 1PXIPC - DD
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